Σώζει την τιμή!

Επιλέγοντας την Κατάλληλη Φωτογραφική Μηχανή

Νοέμβριος 7, 2020
Μέχρι τώρα ήσουν ευχαριστημένος με την κάμερα του κινητού σου τηλεφώνου. Ίσως όμως βρέθηκες σε μια πιο απαιτητική σκηνή, ίσως οι ανάγκες σου αυξήθηκαν λόγω συστηματικής ενασχόλησης με τα social media ή αποφάσισες να ασχοληθείς με τη φωτογραφία ως χόμπυ! Ό,τι από αυτά κι αν συνέβη, το σίγουρο είναι ότι υπάρχει η κατάλληλη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για εσένα. Και ενώ στις μέρες μας οι τιμές τους έχουν γίνει πιο προσιτές και η χρήση τους πιο απλή, το δύσκολο πλέον είναι η ανεύρεση του κατάλληλου μοντέλου, καθώς ο αριθμός των εναλλακτικών επιλογών ανέρχεται σε εκατοντάδες! Πώς λοιπόν θα επιλέξεις την κατάλληλη για εσένα; Το ekos.gr είναι εδώ για να σε βοηθήσει να απαντήσεις στο πιο σημαντικό ερώτημα! Compact, DSLR ή Mirrorless; Αυτές είναι οι τρεις βασικές κατηγορίες ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και η απάντηση εξαρτάται από τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις και τη χρήση για την οποία θα προορίσεις το νέο σου απόκτημα:
  • Οι Compact μηχανές, αποτελούν μια οικονομική λύση και δεν απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις φωτογραφίας, αφού η πλειονότητα των ενεργειών για να κάνεις μια αξιόλογη λήψη γίνονται και αυτόματα. Επιπλέον, το μικρό τους μέγεθος τις καθιστά ιδανικές για να έχεις μια πάντα μαζί σου, απαθανατίζοντας τους φίλους σου και τις ξεχωριστές σας στιγμές.
  • Οι DSLR, έχουν εξαιρετικές δυνατότητες, δίνοντάς σου τον πλήρη έλεγχο στη λήψη της φωτογραφίας, την οποία μπορείς να διαμορφώσεις σύμφωνα με το προσωπικό σου στυλ! Φυσικά το μέγεθός τους είναι αρκετά μεγάλο και το κόστος τους αισθητά υψηλότερο, αν και συνήθως κυμαίνεται στο 1/3 της τιμής των επαγγελματικών μηχανών, πλησιάζοντας σημαντικά τις δυνατότητές τους.
  • Για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των δυο προηγούμενων κατηγοριών σε τιμή, μέγεθος και δυνατότητες, δημιουργήθηκαν οι Mirrorless Cameras, που μπορούν να εναλλάσσουν φακούς, επιτρέποντάς σου παράλληλα να κάνεις αρκετές χειροκίνητες ρυθμίσεις.
Μέσα από την τεράστια ποικιλία του ekos.gr, θα βρεις σίγουρα τη φωτογραφική μηχανή που ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες, καθώς και τα απαραίτητα αξεσουάρ, για να κάνεις τις λήψεις σου ακόμα πιο συναρπαστικές! ► http://bit.ly/2gAxi5y