Τί είναι τα Energy Star Προϊόντα

Τι είναι τα Energy Star προϊόντα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο Σχέδιο Δράσης για την Κυκλική Οικονομία που αποσκοπεί στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης σε ολόκληρη την ΕΕ, μέσω της παροχής καινοτόμων και ποιοτικότερων προϊόντων στους καταναλωτές, τα οποία πέρα από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την εξοικονόμηση χρημάτων, μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της αγοράς εργασίας και στην αύξηση της απασχόλησης σε νέους τομείς εργασίας. Ποια είναι αυτά; Τα καινοτόμα και μεγαλύτερης διάρκειας προϊόντα, που φέρουν το σήμα « ENERGY STAR», πιστοποιούνται επειδή: 1) Εξασφαλίζουν τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία τους, 2) Κατασκευάζονται με τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας και, 3) Συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς, ακόμη και στο τέλος του κύκλου ζωής τους, αποδομούνται πλήρως, καθώς, τα υλικά κατασκευής τους είναι πλήρως ανακυκλώσιμα. Αυτό σημαίνει, περαιτέρω, εξοικονόμηση χρημάτων, για τον χρήστη και κάτοχο των προϊόντων αυτών, ιδίως, σε περιπτώσεις συστημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης, που θα αποτελέσουν, στο προσεχές μέλλον, τον κανόνα, σύμφωνα με μελλοντικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς των κρατών μελών της Ε.Ε, μεταξύ, δε, αυτών και της χώρας μας. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, ένα νοικοκυριό εξοπλισμένο με πιστοποιημένα προϊόντα ENERGY STAR, μπορεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά περισσότερο από 77.000 λίβρες και να εξοικονομήσει περίπου 8.750 ευρώ, ετησίως, σε λογαριασμούς κοινής ωφέλειας!! ΑΠΛΕΣ-ΜΙΚΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ Βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας και εξοικονομήστε χρήματα. Αρκούν μόνο 3 απλά βήματα:
  • Αποσύρετε την παλιά σας ηλεκτρική συσκευή (ψυγείο, κουζίνα, η/υ)
Μειώστε άμεσα τους λογαριασμούς ρεύματος του νοικοκυριού σας και αποταμιεύστε από τους πρώτο κιόλας μήνα λειτουργίας της νέας σας συσκευής ENERGYSTAR ! Επισκεφθείτε το http://www.ekos.gr ή απευθυνθείτε σε κάποιον από τους εξειδικευμένους κι έμπειρους συνεργάτες μας, για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα «οικολογικά» προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.  
  • Φωτίστε τις στιγμές σας με οικονομία επιλέγοντας λαμπτήρες ENERGY STAR!
Αντικαταστήστε τους παλιούς, ενεργοβόρους λαμπτήρες πυρακτώσεως ή αλογόνου και εξ-οικονομήστε χρήματα κι ενέργεια, επιλέγοντας λαμπτήρες LED πιστοποίησης ENERGY STAR, υψηλής ποιότητας και απόδοσης. Ένας ENERGY STAR λαμπτήρας LED χρησιμοποιεί 70-90% λιγότερη ενέργεια και διαρκεί τουλάχιστον 15 φορές περισσότερο από έναν απλό, συμβατικό λαμπτήρα πυρακτώσεως! Υπολογίζεται, πως, εάν κάθε Ευρωπαίος αντικαθιστούσε έναν μόνο απλό λαμπτήρα με έναν πιστοποιημένο ENERGY STAR, θα αποτρεπόταν, ετησίως, η εκπομπή, σχεδόν, 6δισεκατομμυρίωνλιβρώναερίων του θερμοκηπίου – όση δηλ. ποσότητα εκπομπών παράγουν  550.000 αυτοκίνητα!!
  • Ενεργήστε άμεσα!
Αναλογιστείτε πως, κάθε περιβαλλοντικά υπεύθυνη ενέργεια, την οποία ΕΣΕΙΣ αναλαμβάνετε, σήμερα, εξασφαλίζει, άμεσα, την προστασία του πλανήτη μας, για τα επόμενα χρόνια. Το οφείλουμε όλοι, στα παιδιά μας! Αμφιβάλλετε ακόμα; Θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα; Επισκεφθείτε το κατάστημά μας και λύστε οποιαδήποτε απορία και αμφιβολία. Σας περιμένουμε!