ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ
Έχετε ξεκινήσει πρόσφατα κάποιο πλάνο γυμναστικής ή μήπως όχι; Γνωρίζετε τα οφέλη και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία μας; Υπάρχουν μερικές σημαντικές πληροφορίες που κάνουν τη διαφορά στην άσκηση!
Οι συχνές αλλαγές στο πρόγραμμα γυμναστικής είναι απαραίτητες για τους μύες.
Εάν κάνουμε τις ίδιες ασκήσεις ξανά και ξανά μειώνεται η «πρόκληση» της άσκησης, αφού οι μύες γίνονται όλο και πιο ικανοί στη συγκεκριμένη άσκηση, άρα η φυσική κατάσταση παραμένει στάσιμη.
Είναι σωστό να τρώμε πριν την γυμναστική μας; Εξαρτάται από τους στόχους που έχουμε θέσει. Εάν οι στόχοι είναι υψηλής έντασης, θα πρέπει να φάμε για να δώσουμε καύσιμα στον οργανισμό μας. Εάν θέλουμε να χάσουμε περιττά κιλά, είναι προτιμότερο να φάμε μετά τη γυμναστική, καθώς θα κάψουμε λίπος ευκολότερα με άδειο στομάχι.
Η άσκηση μας γεμίζει ενέργεια, μέσω των ενδορφινών που παράγει το σώμα. Αυτές είναι οι ορμόνες που ανεβάζουν τη διάθεση και μας γεμίζουν ενέργεια όλη μέρα. Όλο και πιο πολλές μελέτες αποδεικνύουν ότι η γυμναστική καταπολεμά την κατάθλιψη και το άγχος!
Η ενδυνάμωση της καρδιάς είναι επίσης αποτέλεσμα της άσκησης. Αυτό είναι λογικό αφού η καρδιά ως μυς, όσο περισσότερο ασκείται, τόσο καλύτερα θα λειτουργεί στέλνοντας περισσότερο αίμα με κάθε κτύπο, μεταφέροντας οξυγόνο ταχύτερα στο σώμα.
Κατά πόσο μας βοηθάει η μουσική στη γυμναστική η στο τρέξιμο; Ακούμε κατά καιρούς ότι η μουσική επιδρά θετικά, μπορεί να καλυτερεύσει το πρόγραμμά μας, κατά συνέπεια και τα οφέλη για την υγεία μας. Αυτό συμβαίνει γιατί η μουσική παρακινεί το σώμα να κινηθεί και αποσπά την προσοχή ώστε να αυξήσουμε τις αντοχές μας, αφού συγκεντρωνόμαστε σ ’αυτό που ακούμε και όχι στην κόπωση.
Τα μικρά sessions γυμναστικής υψηλής έντασης με κάποια μικρά διαλείμματα για ξεκούραση, είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τις ασκήσεις αντοχής, οπότε δεν πρέπει να λέμε ότι, η άσκηση κάτω από μία ώρα δεν έχει αποτέλεσμα και δεν αξίζει τον κόπο να την εφαρμόζουμε.
Είναι αλήθεια ότι η γυμναστική ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό συμβαίνει διότι, μετά τη γυμναστική ο οργανισμός παράγει αντισώματα που καταπολεμούν του εισβολείς, βακτήρια και τους ιούς.
Τέλος, αλλά ίσως η πιο σημαντική συμβουλή από εμάς, είναι να απολαμβάνετε όποια μορφή άσκησης και εάν κάνετε. Δεν πρέπει να σας γίνει σε καμία περίπτωση ψυχαναγκασμός, σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές που θα πιεστείτε σωματικά, όμως θα πρέπει η άσκηση να αποτελέσει ευχάριστη διαδικασία ώστε να μένει μια γλυκιά αίσθηση από τη κούραση και την εξάντληση

