Συμβουλές για πιο Ζεστό Σπίτι Χωρίς Θέρμανση

Αν και φέτος οι υψηλές θερμοκρασίες κράτησαν περισσότερο από ότι συνήθως και η καλοκαιρινή περίοδος παρατάθηκε, ήρθε πλέον η περίοδος που το φθινόπωρο ξεκίνησε δυναμικά. Μέσα του φθινοπώρου λοιπόν, και όλο και περισσότερο μας τραβά η θαλπωρή του σπιτιού. Φρόντισες όμως για να είναι το σπίτι σου όσο πιο ζεστό γίνεται; Είναι σύνηθες το φαινόμενο, στις πολυκατοικίες να αποφεύγεται η θέρμανση με πετρέλαιο λόγω κόστους και κάθε  νοικοκυριό να επιλέγει ατομικά πώς θα θερμανθεί το διαμέρισμά του. Παρακάτω, το ekos.gr συγκέντρωσε για σένα κάποιες συμβουλές για το πώς να κάνεις το σπίτι σου να είναι πιο ζεστό κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών:
  1. H κουζίνα σου μπορεί να θερμανθεί με το μαγείρεμα. Όταν μαγειρεύεις, ο φούρνος σου εκπέμπει θερμότητα. Όταν τελειώσει το μαγείρεμα, άφησε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή για να θερμανθεί περισσότερο ο χώρος.
  2. Μετά από ένα ζεστό ντουζ, άφησε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή. Έτσι, ο ζεστός αέρας θα ταξιδέψει και θα ανεβάσει τη θερμοκρασία και στα άλλα δωμάτια.
  3. Απομόνωσε τα δωμάτια που δε χρησιμοποιείς. Είναι γνωστό ότι οι κλειστές πόρτες σε ένα δωμάτιο λειτουργούν σα μόνωση.
  4. Εξόπλισε όλα τα δωμάτια με διακοσμητικά «μονωτικά». Εκτός από τα χαλιά, κατάλληλα για να ζεσταθεί το σπίτι είναι και οι χειμωνιάτικες ζεστές κουρτίνες. Επίσης, τοποθέτησε διακοσμητικά μαξιλάρια για τα κενά στις πόρτες και τις μπαλκονόπορτες ώστε να μην μπαίνει αέρας.
  5. Άφησε το φως του ηλίου να ζεστάνει το διαμέρισμά σου. Έχοντας ανοιχτά τα παραθυρόφυλλα τις πρωινές ώρες μπορούμε να μειώσουμε την πιθανή υγρασία του σπιτιού.
  6. Χρησιμοποίησε φανελένια σεντόνια στο κρεβάτι σου που είναι πολύ ζεστά.
Παρόλα τα παραπάνω, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη χρήση θέρμανσης. Ανακάλυψε τις οικονομικές προτάσεις του ekos.gr στα είδη θέρμανσης και πέρασε υπέροχες ζεστές στιγμές στον προσωπικό σου χώρο!