Σιδερώνεις Άψογα και Γρήγορα τα Ρούχα σου

Το σιδέρωμα είναι σίγουρα μια από τις βαρετές και κουραστικές δουλειές του σπιτιού. Αν μάλιστα δε γνωρίζεις και τους «κανόνες» του, μπορεί να γίνει πραγματικός εφιάλτης. Ευτυχώς, το ekos.gr είναι εδώ για να σου μάθει τα βασικά, και να σου δώσει μερικές ακόμα συμβουλές, που θα κάνουν το σιδέρωμα των ρούχων μια απλή, γιατί όχι και ευχάριστη διαδικασία!
  1. Σωστή Προετοιμασία Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να χρησιμοποιείς μαλακτικό σε κάθε πλύση, αφού διευκολύνει το σιδέρωμα σε μεγάλο βαθμό. Εάν όμως τα ρούχα εξακολουθούν να βγαίνουν πολύ τσαλακωμένα, υπάρχει μια πολύ απλή λύση: Μόλις τα βγάλεις από το πλυντήριο, τίναξέ τα καλά και τοποθέτησέ τα σε κρεμάστρες. Έτσι, το βάρος του νερού θα εξαφανίσει τις έντονες ζάρες! Αφού τα μαζέψεις, διαχώρισέ τα σε στοίβες, ανάλογα με τη θερμοκρασία που πρέπει να σιδερωθεί κάθε ύφασμα. Κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις πριν ξεκινήσεις το σιδέρωμα, είναι να βάλεις ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας. Αυτή η κίνηση, βοηθά τόσο στο καθάρισμα του σίδερου, όσο και στη διατήρηση της θερμοκρασίας και μπορεί να μειώσει το χρόνο σιδερώματος κατά το ήμισυ!
  2. Τρόπος Σιδερώματος Πρώτα απ’ όλα, δώσε προσοχή στα ιδιαίτερα υφάσματα που δεν πρέπει να σιδερώνονται, όπως ορισμένα ακρυλικά ή βελούδινα υφάσματα. Επιπλέον, στα ευαίσθητα υφάσματα που επιδέχονται σιδέρωμα, καλό είναι να τοποθετείς από πάνω ένα πανί, για να μην ακουμπά απευθείας το σίδερο σε αυτά, ενώ τα ρούχα με στάμπες και τα σκούρα ρούχα, προτίμησε να τα σιδερώνεις από την ανάποδη πλευρά, ώστε να μην χαλάσει η στάμπα και να μην κάνει γυαλάδες στο χρώμα. Γενικά, πρόσεξε να σιδερώνεις πάντα με ίσιες και όχι κυκλικές κινήσεις και απέφυγε να ακουμπάς το σίδερο σε φερμουάρ ή κουμπιά.
  3. Μετά το Σιδέρωμα Από τη στιγμή που θα σιδερώσεις τα ρούχα σου, κρέμασέ τα κατευθείαν ή δίπλωσέ τα, ώστε μην τσαλακωθούν μέχρι να τα φορέσεις. Ακόμα, φρόντιζε να καθαρίζεις τακτικά το σίδερο και να το ελέγχεις για αποθέσεις μετάλλων, ενώ για τον καθαρισμό της σιδερώστρας, χρησιμοποίησε μόνο ειδικά καθαριστικά.
Φυσικά, όλες οι παραπάνω συμβουλές χρειάζονται και τον κατάλληλο σύμμαχο, δηλαδή ένα καλό σίδερο ή σύστημα σιδερώματος. Η τεχνολογία πλέον υπάρχει και το ekos.gr έχει φροντίσει να την κάνει και απόλυτα προσιτή για ‘σένα!