Κάνε τον Υπολογιστή σου Πιο Γρήγορο με 10 Απλές Κινήσεις

Οι Windows υπολογιστές έχουν την τάση να χάνουν την απόδοσή τους στο πέρασμα του χρόνου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να βελτιώσεις την κατάσταση. Οι παρακάτω απλές κινήσεις θα κάνουν το PC σου πιο γρήγορο και μάλιστα ανέξοδα!
  1. Κάνε έλεγχο σφαλμάτων Τρέχοντας την εφαρμογή Performance Troubleshooter, ίσως βρεις άμεσα ποιες είναι οι αιτίες που σε επιβραδύνουν.
  2. Αφαίρεσε τα άχρηστα προγράμματα Είτε πρόκειται για προεγκατεστημένα προγράμματα βοηθείας του λογισμικού, είτε για εφαρμογές που έχεις κατεβάσει αλλά δε χρησιμοποιείς πια, πρέπει να τα αφαιρέσεις διότι καταλαμβάνουν μνήμη και, φυσικά, καταναλώνουν resources.
  3. Κλείσε τα προγράμματα που δε χρησιμοποιείς Ανοίγοντας τον Task Manager, μπορείς να δεις αμέσως τα προγράμματα που τρέχουν στο παρασκήνιο και καταναλώνουν την περισσότερη μνήμη και να τα τερματίσεις, επιλέγοντας End Process.
  4. Απενεργοποίησε προγράμματα που τρέχουν κατά την εκκίνηση Με τον τρόπο αυτό, ο υπολογιστής σου θα ξεκινάει πιο γρήγορα και επιπλέον θα μειώσεις την κατανάλωση RAM, CPU και σκληρού δίσκου. Άνοιξε λοιπόν τον Task Manager και από την καρτέλα Startup, επέλεξε το status κάθε προγράμματος.
  5. Ελευθέρωσε επιπλέον χώρο στο σκληρό σου δίσκο Μπορείς να καθαρίσεις τον υπολογιστή σου από τα άχρηστα αρχεία που καθυστερούν τη λειτουργεία του με μια μόνο κίνηση. Άνοιξε το πρόγραμμα Disk Cleanup των Windows και απλά επέλεξε το είδος των αρχείων που θέλεις να διαγράψεις.
  6. Κάνε ανασυγκρότηση δίσκου Εδώ θα σε βοηθήσει η λειτουργία Disk Defragmenter. Αν και δεν είναι απαραίτητο σε Windows 8 και άνω, μπορεί να βοηθήσει λίγο στη βελτίωση της απόδοσης του υπολογιστή σου.
  7. Έλεγξε για ιούς και spyware Είναι πολύ πιθανό να φταίει κάποιος ιός ή κακόβουλο λογισμικό για την επιβράδυνση του συστήματος. Σε αυτή την περίπτωση, σκάναρε τον υπολογιστή σου με το πρόγραμμα Windows Defender ή χρησιμοποίησε μια τρίτη εφαρμογή Antivirus.
  8. Απενεργοποίησε τα ειδικά εφέ και animation Από το Control Panel> System and Security> Power Options, κάνε κλικ στο βέλος δεξιά και επέλεξε High Performance. Θα δεις μερικές διαφοροποιήσεις, κυρίως στις γραμματοσειρές, αλλά τίποτα το οποίο δε θα συνηθίσεις εύκολα. Άλλωστε μπορείς πάντα να τα ενεργοποιήσεις ξανά ή να προσαρμόσεις μόνο τις παραμέτρους που σε ενδιαφέρουν.
  9. Κάνε Format Με την επανεγκατάσταση των Windows, θα καθαρίσεις των υπολογιστή σου από όλα τα άχρηστα ή κατεστραμμένα αρχεία, μην ξεχάσεις όμως να κρατήσεις αντίγραφα ασφαλείας!
  10. Προσθήκη μνήμης και SSD Εάν έκανες όλα τα παραπάνω και ο υπολογιστής σου συνεχίζει να έχει προβλήματα με την απόδοση και την ταχύτητα του, τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αναβαθμίσεις τη μνήμη RAM ή να αντικαταστήσεις τον σκληρό σου δίσκο με έναν SSD για να έχεις έως και 10 φορές μεγαλύτερες επιδόσεις. Διάλεξε αυτόν που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες από την τεράστια ποικιλία του ekos.gr!