Φτιάξε τα πιο Τραγανά και Ζουμερά Μελομακάρονα!

Έχουμε μπει πλέον επίσημα στο μήνα των Χριστουγέννων και γύρω μας βλέπουμε κάθε γωνιά της  πόλης στολισμένη και φωτεινή. Για να βάλεις το εορταστικό κλίμα και στο σπίτι σου, δε φτάνουν μόνο τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, ήρθε η ώρα να φτιάξεις και τα πρώτα σου γλυκά! Τα μελομακάρονα είναι κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο γλυκό. Μπορεί όλοι έχουμε από μια συνταγή, όμως το ekos.gr συγκέντρωσε για σένα τις καλύτερες συμβουλές για να κάνεις τα μελομακάρονά σου πιο λαχταριστά από ποτέ:
  • Χρησιμοποίησε για τα μελομακάρονα σου τις καλύτερες πρώτες ύλες όπως π.χ. γνήσιο ελαιόλαδο, θυμαρίσιο μέλι κτλ.
  • Μπορείς να δώσεις ιδιαίτερη γεύση στα μελομακάρονα, προσθέτοντας κανέλα, γαρύφαλλο, καρύδια, σοκολάτα, φρούτα, μπράντι, ακόμα και μπύρα, αλλά θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τις ποσότητες.
  • Τα μελομακάρονα απαιτούν ελάχιστο ζύμωμα για να γίνουν αφράτα. Χτύπησε στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και μετά πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και ανακάτεψέ τα. Αφού ρίξεις το αλεύρι, ανακάτεψέ λίγο με τα χέρια και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Είναι σημαντικό τα μελομακάρονα να ψήνονται σε ακριβή χρόνο, έτσι ώστε να μην λασπώσουν όταν τα μελώσεις και να έχουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.
  • Αφού τα ψήσεις, άφησε τα μελομακάρονα να κρυώσουν και στη συνέχεια βούτηξέ τα και από τις δυο πλευρές στην κατσαρόλα με το σιρόπι, το οποίο πρέπει να είναι ζεστό, αλλά όχι να βράζει. Αφού κρυώσουν εντελώς, είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία!