Επιλέγοντας το Ιδανικό Gaming Monitor

Στήνεις το καινούριο σου gaming PC και αναρωτιέσαι ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν ένα monitor να αξίζει τα χρήματά του; Το ekos.gr σου δίνει την απάντηση! Μπορεί το σημαντικότερο εξάρτημα ενός gaming PC να είναι η κάρτα γραφικών, αλλά χωρίς το ανάλογο monitor, δε θα έχεις την αναμενόμενη ποιότητα. Η μεγάλη ποικιλία PC monitors που κυκλοφορούν όμως, μπορεί να κάνει την επιλογή σου δύσκολη υπόθεση. Γι’ αυτό, το ekos.gr συγκέντρωσε για εσένα τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις, για να κάνεις μια επιτυχημένη αγορά:
  • Μέγεθος: Όσο μεγαλύτερη η οθόνη, τόσο το καλύτερο. Οι περισσότεροι gamers είναι ικανοποιημένοι με διαγώνιο οθόνης στις 23 ή 24 ίντσες. Για πιο συναρπαστική εμπειρία gamingόμως, μπορείς να ξεπεράσεις και τις 27!
  • Ανάλυση: Εννοείται ότι θα κοιτάξεις να είναι τουλάχιστον Full HD 1080p (1920 x 1080). Η ανάλυση συνήθως μεγαλώνει με το μέγεθος της οθόνης και όσο καλύτερη, τόσο πιο ισχυρό hardwareαπαιτεί.
  • Χρόνος Απόκρισης: Μετριέται σε ms και αναφέρεται στο πόσο γρήγορα ενημερώνονται τα pixels στην οθόνη. Σίγουρα θα πρέπει να διαλέξεις μια οθόνη από 6 ms και κάτω, με 2 ms ή 1 ms να είναι, φυσικά, η ιδανική περίπτωση.
  • Ρυθμός ανανέωσης: Μετριέται σε HZ και όσο πιο μεγάλος είναι, τόσο πιο φυσικά και γρήγορα γίνεται η εναλλαγή των γραφικών στο μάτι. Μια «standard» επιλογή είναι τα60 Hz, αλλά στα 120 Hz ή 144 Hz θα δεις μεγάλη διαφορά.
  • Λόγος αντίθεσης: Γενικά, όσο υψηλότερη η αναλογία αντίθεσης, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα της εικόνας και άρα τόσο πιο δυνατή η οπτική εμπειρία. Έχε όμως στο μυαλό σου ότι δεν αποτελεί πάντα ακριβές μέτρο σύγκρισης.
Επιπλέον, θα πρέπει να έχει φωτισμό LED και να μην ξεχάσεις να βεβαιωθείς ότι καλύπτει τις ανάγκες σου σε θέματα συνδεσμολογίας. Σαν γενική συμβουλή, φρόντισε να αναζητήσεις την καλύτερη δυνατή σχέση τιμής-απόδοσης και μη διστάσεις να ξοδέψεις κάτι παραπάνω για αγορά gaming monitor, αφού είναι κάτι που θα θέλεις να κρατήσεις για πολλά χρόνια. Καλές αγορές και καλό gaming με την καινούρια σου οθόνη!