Ποιος είπε ότι για να κάνεις υγιεινή διατροφή θα πρέπει να απαρνηθείς τα αγαπημένα σου φαγητά και να τρως μόνο σαλάτες και νερόβραστα; Απλά ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να φτιάξεις φαγητό όχι μόνο νόστιμο, αλλά ασφαλές και υγιεινό:
- Προτίμησε μεθόδους μαγειρικής όπως το ψήσιμο και το μαγείρεμα στην κατσαρόλα ή στον ατμό.
- Εάν πρέπει να τηγανίσεις, επέλεξε μια φριτέζα με θερμοστάτη που δεν ξεπερνά τους 180 βαθμούς.
- Γενικά είναι καλό να μαγειρεύεις σε σιγανή φωτιά, στους 150-180 βαθμούς, και ποτέ πάνω από τους 200.
- Μη χρησιμοποιείς σκεύη που περιέχουν αλουμίνιο, χαλκό ή μόλυβδο διότι μπορεί να απελευθερώσουν στη διάρκεια του μαγειρέματος επικίνδυνες τοξικές ουσίες.
- Χρησιμοποίησε αντικολλητικά σκεύη μαγειρικής για να αποφύγεις την προσθήκη λιπαρών υλών, αλλά μην τα προθερμαίνεις.
- Ελάττωσε το αλάτι και χρησιμοποιήστε λεμόνι, ξύδι και διάφορους συνδυασμούς μυρωδικών και μπαχαρικών για να πετύχεις ένα εξίσου γευστικό αποτέλεσμα.
- Αφαίρεσε το ορατό λίπος και τις πέτσες από κρέας και πουλερικά για να μειώσεις τα κορεσμένα λιπαρά του γεύματος.
- Προτίμησε το ελαιόλαδο για φαγητά και σαλάτες και απόφυγε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος τη μαγιονέζα και τα έτοιμα dressings.