7 Σημάδια για να Καταλάβεις ότι σου έχουν Χακάρει το Κινητό!

Μήπως έχεις υποψίες ότι το smartphone σου έχει πέσει θύμα «κακόβουλου λογισμικού;» Μάθε ποιες είναι οι ενδείξεις και πώς θα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα:
  1. Η συσκευή δέχεται ή στέλνει «περίεργα μηνύματα». Εάν οι φίλοι σου λαμβάνουν από εσένα SMS ή emails που δεν έχεις στείλει ο ίδιος, μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Ομοίως εάν δέχεσαι συχνά μηνύματα που δε φαίνεται να προορίζονται για εσένα.
  2. Τα emails που στέλνεις από το κινητό σου μπλοκάρονται ως spam. Είναι πολύ πιθανό οι ρυθμίσεις της συσκευής σου να έχουν αλλάξει αυτόματα, με τα email σου να προωθούνται από μη εγκεκριμένους servers και έτσι να μπλοκάρονται από φίλτρα ασφαλείας ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία.
  3. Ο λογαριασμός κινητής έρχεται «φουσκωμένος». Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κοιτάξεις τον αναλυτικό λογαριασμό και να αναζητήσεις τυχόν διπλές χρεώσεις, αφού τυχόν ειδοποιήσεις προς το τηλέφωνο του «κοριού», θα επιβαρύνουν τη δική σου σύνδεση.
  4. Η μπαταρία της συσκευής σου τελειώνει πολύ γρήγορα. Αν παρατηρήσεις μια απότομη αλλαγή στην απόδοση της μπαταρίας του κινητού σου, είναι μια ακόμα ένδειξη. Τα λογισμικά παρακολούθησης έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιούν το τηλέφωνο και να το μετατρέπει ακόμη και σε μικρόφωνο εν άγνοια σου!
  5. Η μπαταρία υπερθερμαίνεται χωρίς λόγο. Εάν η μπαταρία του κινητού σου καίει χωρίς να έχεις μιλήσει με τις ώρες, τότε υπάρχει περίπτωση να στο έχουν παγιδεύσει με κάποιο πρόγραμμα, που όσο «τρέχει» χρησιμοποιεί διαρκώς την μπαταρία της συσκευή σου.
  6. Παρατηρείς παράξενη δραστηριότητα. Οθόνη που φωτίζεται μόνη της, εγκατεστημένες εφαρμογές που δεν έχεις επιλέξει, εφαρμογές που σταματούν ξαφνικά και επανεκκινήσεις του κινητού σου, σίγουρα είναι πολύ ανησυχητικά σημάδια.
  7. Ακούς παρεμβολές ή ασυνήθιστους ήχους. Περίεργοι θόρυβοι και παρεμβολές όσο μιλάς στο κινητό, είναι ένδειξη ότι σου έχουν βάλει «κοριό», ενώ κανονικά όταν δε χρησιμοποιείς το τηλέφωνο, δε θα έπρεπε να κάνει κανενός είδους θόρυβο.
Σε περίπτωση που κάποια από τα παραπάνω σημάδια σε αφορούν, καλό είναι να απευθυνθείς σε έναν ειδικό που θα σου λύσει το πρόβλημα. Εάν όμως τελικά το κινητό σου απλά δε λειτουργεί σωστά, ίσως ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσεις… Μπες στο ekos.gr και ανακάλυψε μια τεράστια γκάμα smartphones για να βρεις εκείνο που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες!