5 προτάσεις για να αποφύγεις τα λάθη στις φωτογραφίες

Μπορεί να έχεις δώσει αρκετά χρήματα για να αποκτήσεις μια πολύ καλή DSLR μηχανή.  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα καταφέρεις να τραβήξεις καλύτερες φωτογραφίες.  Αν είσαι ακόμα αρχάριος και μαθαίνεις την τέχνη της φωτογραφίας, τότε σίγουρα πρέπει να διαβάσεις το παρακάτω blog από το Ekos.gr.
  1. Πρώτο βασικό λάθος, είναι να μην διαβάσεις σχολαστικά το manual οδηγό χρήσεων της DSLR σου. Ακόμα και να ξέρεις να τραβάς φωτογραφίες με DSLR camera, είναι σίγουρο ότι η νέα έκδοση της έχει άλλες λειτουργίες, πιο εξελιγμένες. Οπότε πάντα να διαβάζεις τις οδηγίες χρήσης, ή ακόμα μπορείς να δεις σχετικά βιντεάκια εκμάθησης στο YTube.
  2. Μην τραβάς φωτογραφίες μόνο σε αυτόματη λειτουργία. Μπορεί στην αρχή να νομίζεις ότι το αποτέλεσμα είναι τέλειο, αλλά πίστεψέ μας, αν θέλεις να μάθεις και να εξελίξεις τις ικανότητές σου, πρέπει να ρυθμίζεις εσύ την κάμερα στις απαιτούμενες συνθήκες. Έτσι θα βρεις και το δικό σου προσωπικό στίγμα στις φωτογραφίες σου.
  3. Μην αγοράζεις εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιήσεις μόνο μια φορά. Σίγουρα οι επιπλέον φακοί με τις διαφορετικές δυνατότητες είναι χρήσιμοι για τους επαγγελματίες φωτογράφους, αλλά πρέπει για αρχή να επικεντρωθείς στην βασική λειτουργία της μηχανής και σιγά σιγά να προσθέτεις επιπλέον εξοπλισμό. Μην ξεχνάς πάντα να αγοράζεις τους φακούς και τα απαραίτητά σου με συμφέρουσες πάντα τιμές, από το Ekos.gr
  4. Πειραματίσου με το να βγάζεις φωτογραφία, διαφορετικά θέματα. Δηλαδή μην φωτογραφίζεις μόνο τοπία ή στατικά αντικείμενα.  Μάθε πώς να κάνεις φωτογράφιση με κίνηση, ανθρώπινα πορτρέτα, ακόμα και προϊοντικές φωτογραφίσεις. Έτσι θα ανακαλύψεις τί σου αρέσει περισσότερο και θα αφοσιωθείς εκεί.
  5. Μην μένεις μόνο στη χρήση του zoom. Σίγουρα βοηθά πολύ, αλλά δοκίμασε να πας πιο κοντά στο αντικείμενο της φωτογράφισης. Βγάλε πολλές φωτογραφίες με διαφορετική κλίση και θα δεις ότι δεν θα απογοητευθείς.
Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε με τα παραπάνω και να ανακαλύψεις εσύ πολλά περισσότερα tips που θα σε κάνουν ακόμα καλύτερο/η  φωτογράφο! Και μην ξεχνάς να τσεκάρεις όλα τα απαραίτητα που κάθε φωτογράφος χρειάζεται, στις τιμές που πάντα ήθελες, στο Ekos.gr.