4 Συμβουλές για το Νέο σου Φοιτητικό Σπίτι

Επιτέλους τα κατάφερες! Σίγουρα κουράστηκες πολύ, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να απολαύσεις τη νέα σου φοιτητική ζωή και φυσικά το καινούριο σου σπίτι. Μη σε αγχώνει αυτή η μεγάλη αλλαγή, απλά ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:
  1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις το ιδανικό σπίτι. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, για αυτό μην την πάρεις στην πλάκα, σε αυτό θα περάσεις τουλάχιστον τα επόμενα 4 χρόνια της ζωής σου. Δεν υπάρχει μια συνταγή για το τέλειο σπίτι. Ο καθένας έχει διαφορετικά θέλω και απαιτήσεις από το χώρο του, οπότε διάλεξε το κατάλληλο με βάση τις ανάγκες σου. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στη σχολή!
  2. Μην αγοράσεις τα πάντα από τις πρώτες μέρες. Φρόντισε να έχεις τα απαραίτητα και σιγά σιγά φτιάξε το χώρο σου. Εκτός από τα βασικά έπιπλα,  ο εξοπλισμός της κουζίνας είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα. Ακόμα κι αν δε τα πας καλά με τις δουλειές του σπιτιού και τη μαγειρική, σίγουρα θα χρειαστείς κάποιες οικονομικές ηλεκτρικές συσκευές, όπως ηλεκτρική σκούπα ή σκουπάκι, ψυγείο, φουρνάκι ή φούρνο μικροκυμάτων και άλλα, που θα κάνουν πιο εύκολη και ευχάριστη την καθημερινότητά σου ή θα σου δίνουν τη δυνατότητα να ετοιμάσεις κάποια πρόχειρα γεύματα σε περίπτωση ανάγκης. Στη συνέχεια, η χρήση θα σου δείξει τι άλλο μπορεί να χρειάζεσαι. Άλλωστε, έχεις πάντα δίπλα σου το ekos.gr, το e-shop που πάντα ήθελες, για βρεις τη μεγαλύτερη ποικιλία σε ηλεκτρικές συσκευές και αξεσουάρ για το καινούριο σου σπίτι και σε super τιμές!
  3. Οργάνωσε σωστά το χώρο του γραφείου σου και μάθε από την αρχή να διαβάζεις. Και να παρακολουθείς τα μαθήματα, όλα! Μπορεί τώρα να σου φαίνεται αστείο, αλλά αφιερώνοντας λίγο χρόνο κάθε μέρα, δε θα βρεθείς ποτέ αντιμέτωπος με τον πανικό των εξετάσεων ή των σύντομων deadline των εργασιών.
  4. Όσον αφορά τη διακόσμηση, εξερεύνησε τον κόσμο του DIY. Έχει περισσότερη πλάκα, είναι σαφώς πιο οικονομικό και έχει πάντα τη δική σου πινελιά. Να έχεις στο μυαλό σου ότι το σπίτι σου πρέπει να είναι ο χώρος στον οποίο νιώθεις άνετα, με παρέα ή χωρίς. Διακόσμησέ το λοιπόν σύμφωνα με τα δικά σου γούστα και τους δικούς σου ρυθμούς.
Καλή Αρχή!