3 Σημαντικοί Λόγοι για να Προτιμήσεις τα Ε-books!

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των παθιασμένων με τα βιβλία ανθρώπων, εκείνων που αγαπούν όχι μόνο το διάβασμα, αλλά την υφή και τη μυρωδιά της κάθε σελίδας, τη θέα των γεμάτων ραφιών και την ολοκληρωμένη εμπειρία του διαβάσματος, τότε σίγουρα έχεις ένα εκατομμύριο λόγους για να προτιμάς τα έντυπα από τα ηλεκτρονικά βιβλία. Σκέφτηκες όμως ποτέ σοβαρά τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα e-books; Το ekos.gr σου παρουσιάζει τους 3 πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να τους δώσεις μια ευκαιρία:
  1. Είναι πιο οικονομικά. Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πλεονεκτήματα των e-books είναι η χαμηλή τιμή τους έναντι των αντίστοιχων τυπωμένων βιβλίων και αυτό αφορά τόσο τον αναγνώστη, όσο και το συγγραφέα. Τα έξοδα παραγωγής, διάθεσης και αναπαραγωγής είναι ελάχιστα, συχνά μηδενικά, καθιστώντας εύκολη την απόκτησή τους, αλλά και την αυτοέκδοσή τους από το δημιουργό. Άλλωστε η γνώση θα πρέπει να είναι προσιτή σε όλον τον κόσμο ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης!
  2. Είναι οικολογικά. Τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι φιλικά προς το περιβάλλον λόγω της ανυπαρξίας υλικού μέσου (χαρτιού, μελάνης κλπ.). Σκέψου μόνο το τεράστιο όφελος για τον πλανήτη από όλα τα δέντρα που γλιτώνουν το τσεκούρι, προκειμένου να μην τυπωθούν μυριάδες αντίτυπα ενός βιβλίου που μπορεί να μη διαβαστούν και ποτέ! Η άυλη μορφή του e-book έχει ακόμα το πλεονέκτημα ότι είναι και ουσιαστικά άφθαρτη όσες φορές και να διαβαστεί. Αντίθετα το έντυπο βιβλίο αν περάσει από πολλά χέρια ναι μεν «πιάνει τόπο» αλλά μπορεί να καταλήξει και στα σκουπίδια αν δεν είναι προσεκτικοί οι αναγνώστες.
  3. Είναι πρακτικά. Κάθε e-book είναι άμεσα διαθέσιμο στον υπολογιστή σου, σχεδόν αμέσως μετά την αγορά, εννοώντας ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις να φτάσει στο ταχυδρομείο, ούτε να επισκεφθείς κάποιο κατάστημα για να το αποκτήσεις, ενώ η αναζήτηση ακόμα και σπάνιων έργων είναι εύκολη και γρήγορη. Επίσης τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν ελάχιστο όγκο μεταφοράς και αποθήκευσης. Με ένα tablet ή e-reader μπορείς να έχεις πρόχειρο ανά πάσα στιγμή έναν τεράστιο όγκο βιβλίων χωρίς το ασήκωτο βάρος του τυπωμένου και να επιλέγεις ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής τι τραβάει η όρεξή σου! Να προσθέσουμε τους σελιδοδείκτες που δε χάνονται, τις σημειώσεις πάνω στο κείμενο που μπορείς να προσθαφαιρέσεις κατά το δοκούν και την εύκολη μετάφραση λέξεων σε ξενόγλωσσα βιβλία.
Μήπως άρχισες να το ξανασκέφτεσαι;